هدف از اين وبلاگ ايجاد انگيزه،صحيح زندگي كردن براي جوانان با اميد ها و آرزوهاي خود مي باشد.
++++++++++++++++++++
هر كجا زندگي باشد،اميد هم هست..
++++++++++++++++++++
ثروتمندی از ذهن شروع می شود..
++++++++++++++++++++
زشت ترين آدم با اخلاق خوبش زيباست..
++++++++++++++++++++
راستش را بگو اول به خودت بعد به دیگران..
   

تغذيه مناسب براي مادران باردار
دوشنبه ۸ آذر ۱۳۸۹ ساعت 0:45 | | نوشته ‌شده به دست روانشناسی مدرن | ( )
 خانم‌ها در دوره بارداري نيازهاي تغذيه‌اي ويژه‌اي دارند به طوري كه با تغذيه مناسب دچار عوارض بارداري كمتري شده و كودكي سالم‌تر به دنيا خواهند آورد، بنابراين خانم‌هاي باردار بايد از هر 5 گروه ماده غذايي به مقدار كافي مصرف كنند.

نان و غلات: خانم‌هاي باردا به 11ـ 6 وعده از اين گروه در روز نياز دارند. البته مهم است كه بين وعده‌هاي غذايي افتراق قائل شويم. مثلا يك ساندويچ كه با 2 تكه نان تست درست شده است در واقع به اندازه 2 وعده هرم غذايي نان دارد. يك بشقاب ماكاروني كه تقريبا يك ليوان ماكاروني داشته باشد نيز 2 وعده به شمار مي‌رود. غذاهاي اين گروه حاوي مقدار زيادي كربوهيدرات هستند كه منبع اوليه انرژي به شمار مي‌روند. غلات منبع خوب پروتئين هستند كه به ساخته شدن بافت‌هاي بدن جنين كمك مي‌كنند. بيشتر غلات حاوي ويتامين‌هاي گروه B و آهن هستند. نياز شما به آهن در دوره بارداري حدود 2‌برابر معمول است.

سبزيجات: اين گروه منبع خوبي از ويتامين‌ها بويژه ويتامين A و C و همچنين مواد معدني و فيبر است كه مي‌تواند به برطرف شدن يبوست نيز كمك كند. كلم بروكلي، سيب‌زميني، اسفناج، لوبيا سبز و گوجه‌فرنگي از منابع غني ويتامين C هستند. خوردن موادغني از ويتامين C به جذب آهن موجود در غذا كمك مي‌كند. از آنجا كه بدن ويتامين C را در خود ذخيره نمي‌كند، مصرف غذاهاي حاوي اين ويتامين به‌صورت روزانه توصيه مي‌شود. ويتامين A به رشد و نمو سلول‌هاي بدن شما و جنين كمك مي‌كند. حداقل هر يك روز در ميان به يك منبع غني از ويتامين A نياز داريد. منابع خوب ويتامين A سبزيجات سبز پررنگ و زرد هستند كه از آن جمله مي‌توان كلم بروكلي، فلفل سبز، سيب‌زميني، هويج و كدو حلوايي را نام برد.

 ميوه‌: ميوه‌هايي چون پرتقال، گريپ‌فروت، نارنگي، هندوانه، خربزه و توت منابع خوبي از ويتامين C هستند. ميوه‌هاي زردرنگ مانند طالبي و زردآلو حاوي مقادير خوبي از ويتامين A هستند. براحتي مي‌توانيد 3 وعده ميوه در روز مصرف كنيد. مثلا ميوه يا آبميوه هنگام صبحانه، ميوه تازه يا برگه به عنوان ميان وعده، سالاد ميوه هنگام ناهار يا ميوه به صورت دسر با شام.

 گوشت ماكيان، ماهي، حبوبات و تخم‌مرغ: پروتئين مهم‌ترين ماده غذايي اين گروه است كه براي توليد سلول‌هاي جديد ضروري است. همه شما با اعضاي مختلف اين گروه بخوبي آشنايي داريد. سعي كنيد از آنها براي وعده‌هاي غذايي اصلي ناهار و شام استفاده كنيد.

 شير، ماست و پنير: محصولات لبني به طور ويژه حاوي كلسيم و پروتئين هستند. كلسيم براي استخوان‌سازي و دندان‌ها لازم است. اگر به اندازه كافي كلسيم مصرف نكنيد، جنين كلسيم مورد نياز خود را از استخوان‌هاي شما برداشت مي‌كند و شما را در خطر ابتلا به پوكي استخوان در آينده قرار مي‌دهد.

اگر دوست نداريد شير بنوشيد، سعي كنيد با كاكائو يا وانيل آن را طعم‌دار كنيد يا اين كه سرد مصرف كنيد ـ از راه‌هاي ديگر مصرف مواد لبني اين است كه پنير را روي سالاد، ماكاروني و ... رنده كنيد ـ به جاي شير مي‌توانيد از ماست هم استفاده كنيد. مي‌توانيد ماست را همراه سس روي سالاد نيز بريزيد. اگر خواستيد از بستني استفاده كنيد، بايد بدانيد كه هر ليوان شير معادل 5‌/‌1 ليوان بستني است.

اگر دچار حساسيت به لاكتوز هستيد با پزشك مشورت كنيد. گاهي اوقات مصرف شير در اندازه‌هاي كمتر موثر است در غير اين صورت مي‌توانيد از ماست يا دوغ استفاده كنيد.

منابع غيرلبني غني از كلسيم عبارتند از: ماهي قزل‌آلا و ساردين كنسرو شده با استخوان، كلم پيچ و شلغم.

به ياد داشته باشيد كه روغن‌ها و شيرين‌كننده‌ها فقط براي طعم دادن به غذا هستند و نبايد در مصرف آنها زياده‌روي كنيد.

منبع:جام جم



:: موضوعات مرتبط: پزشکی و سلامت