
مواد لازم برای تهیه رشته پلو
برنج ۴ پیمانه
رشته پلویی ۴۰۰ گرم
گوشت چرخکرده ۵۰۰ گرم
کشمش پلویی ۳۰۰ گرم
خرما ۱۰ عدد
پیاز بزرگ ۱ عدد
نمک، فلفل، دارچین و ادویه به مقدار لازم
طرز تهیه پیاز را خرد کرده و در روغن تفت می دهیم. وقتی پیاز طلایی شد، فلفل، زردچوبه، نمک و دارچین اضافه می کنیم و هم می زنیم. حال چرخکرده را به پیاز داغ می افزایم و تفت می دهیم. کشمش ها را که از قبل خیسانده ایم را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه می کنیم و وقتی کمی تفت دادیم آن را از روی حرارت بر می داریم.
برنج را که از قبل خیسانده ایم درون آب جوش می ریزیم و در حال جوش زدن نمک می ریزیم. برنج وقتی چند قل زد رشته ها را داخل برنج میریزیم. پس از این که برنج آماده شد و کمی نرم شد آن را آبکش می کنیم و روی حرارت ملایم می گذاریم. در قابلمه را با دم کنی می پوشانیم و می گذاریم برنج دم بکشد.
وقتی برنج آماده سرو شد، آن را داخل دیسی می ریزیم و روی برنج را با مخلوط چرخکره، پیاز و کشمش تزیین می کنیم. خرماها را هم ابتدا از هسته جدا کرده و در روغن کمی تفت می دهیم و برای تزیین روی برنج استفاده می کنیم.
نکات مهم
می توانید به جای استفاده از چرخکرده از گوشت مرغ یا گوشت قرمز استفاده کنید. برای تهیه مرغ، باید مرغ را با یک عدد پیاز متوسط، مقداری زعفران دم کرده، نمک، ۱حبه سیر بگذارید بپزد و بعد از پختن به صورت جداگانه به همراه غذا سرو کنید. همچنین می توانید گوشت گوسفند را به همراه پیاز بپزید بعد یک عدد پیاز را خرد کرده و در روغن تفت دهید و وقتی پیاز طلایی شد، مقداری نمک، زردچوبه و دارچین به پیاز اضافه کنید و هم بزنید، حال گوشت را به آن افزوده و کمی سرخ کنید. البته رشته پلو را به صورت ساده و فقط به همراه کشمش و پیاز داغ میل کنید.
برای پختن سنتی رشته پلو، از برش کدو حلوایی به ضخامت ۱ سانتی متر به عنوان ته دیگ رشته پلو استفاده کنید.
منبع:ایران نما